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Documents and Updates 
 
FIRST will provide important information to teams via the FIRST web site at: 
 

http://www.usfirst.org/robotics/doc_updt.htm 
 
Please check the team updates portion of the web site on a regular basis to insure that your team does 
not miss critical information about the 2005 FIRST Robotics Competition. 
 
Our schedule to publish Team Updates is: 

• Tuesday by 5PM and Friday by 10AM. We work hard to meet these commitments. 
Unexpected circumstances may, on occasions, delay their publication.  

• Additional updates may be released if required. 
 

Question & Answer System 
 
PPlleeaassee  rreevviieeww  aannsswweerrss  ttoo  qquueessttiioonnss  iinn  tthhee  QQuueessttiioonn  &&  AAnnsswweerr  SSyysstteemm  ddaaiillyy  bbeeffoorree  ssuubbmmiittttiinngg  aa  

nneeww  qquueessttiioonn  ((sseeee  iinnssttrruuccttiioonnss  bbeellooww))..  
 
The Question & Answer System can be found at: http://www.usfirst.org/robotics/2005/qa.htm 
 

1. Please ask one question at a time. 
2. Questions are limited to 240 characters.   
 

 
Find Q&A Answered After a certain date 

 

 
Find an Individual Q&A ID 

Leave Section set to All Enter question ID # in the ID field 
Set Date to After Press Update Filter 
Enter the appropriate date in the next field  
Leave Search blank  
Set Status to Answered  
Press Update Filter  
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Section 4 - The Game 

��Modify Safety Rule S01 

New text is bolded and italicized; removed text is lined out 

<S01> If at any time the ROBOT operation is deemed unsafe, by the determination of the 
referees, a 10-point penalty will be assessed and the ROBOT may will be disabled for 
the remainder of the match. 

Why are we making this change? 

This modification is intended to allow the referees to use their judgment to assess an 
appropriate penalty in marginally unsafe situations.  Examples include: 

• A robot interfering with its own alliance robot while the robot is in the manual 
loading zone and is disabled 

• A robot that allows a tetra to hang momentarily and partially over the driver’s 
station 

 

Important E-Mail Blasts 

3/29/2005 

Rule <R48> mandates teams use SLU-70 copper terminals to connect to their ES/EX 18-12 
Exide batteries.  This rule applies to both the two batteries provided in the 2005 Kit and any 
spare batteries that teams plan to use at FRC events.  Robots that are not in compliance with 
<R48> will not pass inspection.  Teams from different areas of the country have experienced 
difficulty in finding this terminal in sufficient quantities, therefore, inspection requirements 
have been a bit lenient given the circumstances. 
 
For Week 5 we strongly recommend the use of the SLU-70 copper terminals, but we have 
asked the inspectors to be lenient; however, ANY CONNECTOR OTHER THAN THE ONE 
WE HAVE SPECIFIED WILL UNDERGO INCREASED SCRUTINY TO ENSURE A 
GOOD ELECTRICAL CONNECTION. 
 
**IMPORTANT** For the Championship Event, The SLU-70 copper terminals will be the 
only approved connectors. 
 
As noted on the Terminal Supply Order Form in the Kit, teams may purchase additional 
SLU-70 lugs from them.  These terminals are also available at Home Depot and many 
electrical supply stores. 
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Question & Answer Items of Note 

��Revised #1824 

Q: Regarding <G18>, if an opposing alliance member pushes you while you complete the 
process of stacking a tetra, and your being pushed causes one of their tetras to be removed 
from the stack below, are you to be penalized for removing theirs? 

Revised answer 3/29/2005: No.  In this case the pushing robot will be considered the de-
scoring robot.  In cases where there is a pushing robot and a scoring robot, but the 
causation is not clear, the pushing robot will still be considered the de-scoring robot.  In 
cases where there is no obvious pushing robot, for example when two robots are trying to 
stack tetras simultaneously, the robot that is contacting the de-scored tetras will be 
considered the de-scoring robot. 

Original A: Yes. 

Why are we making this change? 

From its conception, Triple Play was envisioned as an offensive game, where all of 
the robots are loading and stacking lots of tetras.  Based on the experience to date at 
the regionals, it has become clear that the previous answer to Q&A 1824, while being 
easier to referee, encourages a robot to ram an opponent while it is scoring.  By 
changing the answer to #1824, we hope to discourage robots from playing aggressive 
defense and return Triple Play to primarily an offensive game. 

See related Q&A #1827. 


